Dacă ai mâncat cel puțin o dată sushi, ai observat că pe lângă sosul de soia și wasabi, mai ai pe farfurie și câteva fâșii murate de ghimbir. Întrebarea este de ce?
Și răspunsul nu poate fi mai simplu. Dacă ar fi să folosim o explicație populară – ghimbirul murat lângă sushi este un fel de boabe de cafea în parfumerii.
Atunci când îți dorești să guști mai multe variante de sushi și să te bucuri de fiecare aromă, ghimbirul murat este cel mai bun prieten al tău. Aroma picantă a ghimbirului curăţă bolta palatină a gurii şi oferă o senzaţie de prospeţime.
Ce faci dacă nu ești obișnuit cu gustul ascuțit și aromat al ghimbirului murat? Testezi în cantități mici, iar dacă gustul este prea puternic, ai paharul de apă la îndemână.
Dar aceasta nu este singura proprietate valoroasă a ghimbirul murat. Specialiștii vorbesc și de beneficiile pe care le are în stimularea digestiei, dar și alte efecte asupra organismului, precum:
- antialergice;
- anti-inflamator;
- vindecarea rănilor;
- tonic;
- antimicrobiene;
- îmbunătățește creșterea părului;
- curăță rinichii, ficatul și tractul respirator;
- afectează favorabil sistemul nervos.
Ghimbirul poate fi consumat proaspăt, dar și murat. Utilizarea sa nu se limitează doar la alimentație, în multe țări el fiind folosit și în medicină, mai ales în țările asiatice.