Sushi love story

Dacă ne-ai trecut pragul cel puțin o dată, sigur ai cochetat cu ideea de a gusta…sushi. Fie că ai făcut-o sau urmează, îți spunem doar atât – e o experienţă de neuitat şi creează dependenţă. Bucătarii noștri fac magie în bucătărie și pregătesc cele mai delicioase sortimente de sushi ca să-ți facă papilele gustative să danseze de fericire.

Acum aproape un an am lansat un nou meniu, un nou meniu care a rămas cu focus pe sushi, dar a adus în atenția gurmanzilor ca tine și alte delicatese cu specific asiatic. Cum ar fi cei mai fresh burgeri asiatici, Noborgers, despre care poți citi aici. Dar azi vrem să vorbim despre sushi.

Și începem cu câteva lucruri interesante, pe care ar trebui să le știi.

Sushi nu înseamnă neapărat pește crud. Chiar dacă cele mai populare sortimente sunt cele cu pește crud, nici cele pregătite cu carne gătită, fructe de mare prăjite, legume sau fructe nu se lasă mai prejos.

Precizia e foarte importantă. De asta, cuțitele folosite la tăiatul sushi-ului sunt ascuțite zilnic.

Ca să ajungi sushi master, ai nevoie de cinci ani în care să te specializezi – doi ani studiezi cum să gătești și asezonezi orezul, iar restul de trei ani înveți cum să prepari peștele.

Meniul nostru numără acum 56 de sortimente de sushi și 27 de combinații în platouri de sushi. Sigur găsești ceva și pentru gustul tău.

La Nobori găsești un sortiment de sushi cu…fructe! Și anume Tuna tataki mango roll – Rolă de sushi cu ton tataki, sparanghel, bunăți de mango, brânză, ardei kapia, castravete, orez și alge nori; Se servește cu wasabi, sos de soia și ghimbir murat.

Ești gata să încerci sushi de la Nobori? Poți începe cu unul dintre cele mai populare cinci sortimente de #sushiNobori.

  • Gojira roll – rolă de sushi crocantă și mare, cu pulpe de pui karaage, castravete, maioneză, ceapă verde, orez si alge nori, prăjită în făină panko.
  • Maki cu somon – rolă de sushi cu orez și somon crud, învelită în alge nori.
  • Spicy gojira roll – rolă de sushi crocantă și mare, cu pulpe de pui karaage, brânză, pastă de ardei iute, ceapă verde, orez si alge nori, prăjită în făină panko.
  • Nigiri de somon – sushi cu orez peste care se așează o felie de somon crud.
  • Philadelphia roll – rolă de sushi cu somon, cremă de brânză Philadelphia, castravete, susan, orez și alge nori.

Poftă Bună!

PS – Pe 18 iunie sărbătorim ziua internațională a sushi-ului!